Pöytyän vihreät ry on Pöytyän ja Auran alueella toimiva Vihreä paikallisyhdistys.

Pöytyän vihreät perustettiin vuonna 2013 nostamaan esille kestävän kehityksen näkökulmaa Pöytyällä. Vuonna 2016 yhdistyksen toiminta-alue laajeni koskemaan myös Auraa. Vuoden 2017 kuntavaaleissa Pöytyä sai ensimmäisen vihreän kunnanvaltuutetun. 

Pöytyän kunta on pyrkinyt profiloitumaan luonto- ja ympäristökuntana, eikä suotta. Kaunis luontomme ansaitsee arvonsa ja arvoisensa kuntapolitiikan. Kuntalaisten tasa-arvoisuuden, avoimuuden sekä ympäristön huomioimisen tulee olla luonnollinen osa kunnan päätöksentekoa. Tavoitteenamme on taloudellisesti vakaa kunta, joka pystyy tarjoamaan asukkailleen työtä ja toimivat peruspalvelut. Haluamme pitää maaseudun elävänä ja elinvoimaisena.

Vihreä alueiden politiikka tukee alueiden kehitystä, on sosiaalisesti oikeudenmukaista ja pitää huolta ympäristöstä. Aluettamme tulee kehittää sen omien vahvuuksien pohjalta. Avoin lähidemokratia vahvistaa yhteisöämme ja lisää alueen hyvinvointia. Kun me asukkaat pääsemme vaikuttamaan asioihin, sitoutuminen omaan kotikuntaamme vahvistuu. Yhdessä toimimalla tuemme Pöytyän menestystä.

Pöytyällä luonto on lähellä, ja sitä pitää korostaa niin luonnonsuojelun, hyvinvoinnin, kuin elinkeinojen näkökulmasta. Pöytyälle pitää luoda edellytyksiä uusille tulevaisuuden aloille, työpaikoille ja yritystoiminnalle, jotka luovat hyvinvointia ympäristön huomioiden, perinteisten työllistävien alojen kestävää kehittämistä unohtamatta.

Toimintamme on maanläheistä ja avointa. Kaikki vihreästä politiikasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Tule mukaan ja liity Pöytyän vihreiden jäseneksi tästä, mikäli haluat vaikuttaa kuntamme päätöksentekoon ja tehdä maaseutupolitiikasta vihreämpää!